Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Брами за подсилване на ума и съзнанието

Брами на санскрит означава "женска същност" или "универсално съзнание", като се свързва и с творческия потенциал, който произлиза от чистото съзнание. Така и двете билки с това име поддържат чистото съзнание, известно като сатва (неопетнената същност на съзнанието). Брами се наричат две аюрведични билки – Centella asiatica и Bacopa monnieri. И двете са известни с качествата си да подсилват функциите на мозъка и психиката и да подкрепят нервната система като цяло.

Брами подсилва познавателната способност на мозъка и стимулира мисълта, особено в областта на паметта и концентрацията. От векове се използва в аюрведичната медицина за подсилване на фокуса и запаметяването. Някои от органичните компоненти на Брами стимулират когнитивните невронни пътища в мозъка, и така подсилват когнитивните способности.

Аюрведична билкова добавка Брами (Brahmi)

 Билката също така лекува когнитивни нарушения при остаряването, като деменция и Болестта на Алцхаймер. Изследванията показват, че приемът на Брами помага ефективно за създаването на нови невронни пътища и намалява оксидативния стрес в мозъка, което поддържа мисълта ясна докато възрастта напредва. В Индия много хора дъвчат листата на Брами (по 2-3) за да намалят тревожността и стреса. Активните й съставки оказват благоприятно влияние върху хормоналния баланс в тялото и балансират хормоните на стреса, и така по естествен начин се постига успокояващ ефект и се избягват неприятните странични ефекти от традиционните лекарства.

Антиоксидантите, които се съдържат в Брами, са важни за постигането на здравословен начин на живот. Те могат да елиминират свободните радикали  - опасните отпадъчни продукти от метаболизма на клеките, които могат да доведат до смърт на клетките или до мутиране в ракови клетки. Тези свободни радикали повлияват всичко, от кожата до сърдечносъдовата система, така че редовното приемане на Брами може да осигури високо качество на живот и здравословен метаболизъм. Антиоксидантите предпазват и от някои видове рак. Брами е резистентна към един особено опасен токсин, наречен акриламид. Той е свързан с невродегенеративните заболявания.

Когато Брами се приема като чай или листат й се дъвчат, тя повлиява изключително благотворно и дишането. В Аюрведа се използва за лечение на бронит, хрема, настинки и запушени синуси. Билката почиста секретите и много бързо успокоява възпаленията в гърлото и дихателните пътища. Брами засилва имунитета. Нейните хранителни свойства се подсилват от атиоксидантните й съставки, които съкратяват времето за действие на нашия организъм срещу патогени, вируси и бактериални инфекции.

Брами се използва и за третиране на епилепсия поради блаоприятното й въздейсиве върху невронните пътища. Тя помага за намаляването на епилептичните припадъци, както и на други умствени заболявания, като биполярно разстройство и невралгия.

Ако искате да излекувате по-бързо раните си или други кожни болести, нанесете сок или олио от Брами върху засегнатото място. То може да намали появата на белези и да направи кожата мека и здрава, обогатена с естествени етерични масла. 

* Поръчайте таблетки Брами на Шри Шри Аюрведа от онлайн магазина. *

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Категории

 

Публикация, споделена от Изкуството да живееш® (@artoflivingbg) на

Нови продукти

Най-продавани